TEAM

Dirigenten

Claudia Franzen - dirigent 

Sinds 2021 is Claudia Franzen dirigent van de koren van de Limburgse Koorschool. Na het behalen van haar Bachelor Docent Muziek aan het Conservatorium Maastricht, heeft zij de master ‘Music education according to the Kodály Concept’ gevolgd. Het tweede jaar van deze opleiding heeft zij d.m.v. het Erasmusprogramma aan het Kodály Instituut in Kecskemét, Hongarije volbracht, de plek waar deze filosofie haar roots vindt.

Na het volgen van de Kurt Thomas Cursus afgelopen zomer, is zij in september gestart met de Applicatiecursus Koordirectie voor Vakmusici aan het Utrechts Conservatorium waar zij les krijgt van Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen. Ook volgt Claudia zanglessen vanuit de Lichtenberger methode bij Ingrid Nugteren en zingt zij als eerste alt bij Kamerkoor NEXT onder leiding van Fokko Oldenhuis. 

Naast haar werkzaamheden bij de Limburgse Koorschool is Claudia Opleidingsdocent Muziek bij de Marnix Academie (PABO) in Utrecht en geeft zij onder andere les bij de Post-HBO cursus Vakspecialisatie Muziek. 

Regelmatig verzorgt Claudia workshops over muziekonderwijs, de kinderstem en het Kodály Concept bij verschillende PABO’s, Docent Muziek opleidingen (Maastricht en Tilburg) en bij de Docent Muziek op Schoot opleiding. 

In voorgaande jaren heeft Claudia muzieklessen en trainingen verzorgd op verschillende basisscholen, waaronder ‘St. George’s the British International School’ in Keulen, Duitsland, waar zij les gaf aan kinderen in de leeftijd van 2 t/m 11 jaar. 

Anne Peelen - assistent dirigent 

Nadat Anna al op enkele scholen lessen had verzorgd namens de Limburgse Koorschool is zij ook voor de koren zelf actief geworden. Anna verzorgt de koorscholingslessen, ontwikkelt de methode verder door, samen met andere "Muziekkwartiermakers", en leidt het jongenskoor en 

Ghislaine Mommer - dirigent dependance Heuvelland

Ghislaine is vanuit haar rijke ervaring en vanuit eerdere samenwerkingen bekend met de methodische aanpak van de Limburgse Koorschool. Sinds begin 2023 leidt zij de dependance in Wijlre voor kinderen uit het Heuvelland.

Het is de passie van Ghislaine om jong en oud(er) te laten ervaren hoe gezond en heerlijk het is om samen te zingen. Dit draagt ze uit als muziekdocente, dirigente en als zangeres, waarbij ze haar publiek verleidt om mee te zingen. Ze vindt het belangrijk om met de basis, dus bij de jongste kinderen, te beginnen. Immers: jong geleerd is oud gedaan.  

Anne van der Linden - assistent dirigent 

Anne van der Linden volgt de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Maastricht en zingt zelf al vanaf dat zij 7 was bij de koorschool.

Marleen Everink- dirigent/adviseur

Marleen Everink heeft de koorschool geleid van 2011 tot 2021. Zij is echter nog steeds betrokken bij diverse activiteiten. Marleen heeft na de PABO de opleiding Koordirectie gedaan bij het conservatorium in Maastricht een een Master Zang bij het conservatorium in Utrecht.

 

Muziekkwartiermakers

Voor diverse activiteiten, zoals lessen op scholen, werken we met mensen die wij "Muziekkwartiermakers" noemen. Hieronder 2 van hen: Puck Brouwers en Sanne Dirks.

Begeleiding

Een van de begeleiders die we vaak aan de piano zien is Koen Vroemen, een voormalig koorlid. Koen studeert piano in de Young Talentclass van het conservatorium in Maastricht.

Professioneel netwerk

Voor diverse disciplines, zoals spel/theater/toneel werken we samen met professionals zoals Dönci Bánki en Charlie Geenen.