altijd 4 proeflessen gratis

***

De workshops in oktober en november zitten inmiddels vol.
Je kan nog steeds wel aanmelden, om:

- op de reservelijst te komen, mocht er iemand uitvallen, en
- op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten die we begin volgend jaar in dit project doen, zodat je daar wellicht alsnog aan kunt meedoen.

***

Meedoen in een echte theatervoorstelling?

Dan zoeken we jou! Ben je tussen de 7 en 13 jaar en doe je graag iets met toneelspel, zingen of decors maken, lees dan snel verder. 

We Bouwen Een Stad

De voorstelling heet We Bouwen Een Stad.

Het gaat over een stad die gebouwd wordt door kinderen en waar alleen maar kinderen wonen. En jij mag meedenken over die stad. Welke gebouwen staan er? Wat gebeurt daar allemaal? Wat heb je er nodig? Hoe leef je er samen?

Zo bouwen we samen een voorstelling over een stad. 

We gaan eerst in 4 workshops werken aan het toneelspel, een paar liedjes die over de stad gaan en aan wat er op het toneel komt (decor). Die zijn op:

  • zondag 29 oktober, 14:00-17:00
  • zondag 12 november, 09:30-12:30
  • zaterdag 18 november, 14:00-17:00
  • zondag 26 november, 12:30 - 16:15 (om 15:30 een presentatie)

We doen dat bij Opera Zuid, Malpertuisplein 60 in Maastricht, waar we gebruik kunnen maken van een groot podium. Aan het einde van de 4e workshop laten we aan familie en bekenden zien hoe ver we zijn gekomen.

Maar daar blijft het niet bij!

THEATERVOORSTELLING

In de kindermuziekweek gaan we de voorstelling uitvoeren in het Theater aan het Vrijthof. De voorstelling is gepland op zondag 7 april 2024.

Daarom zullen er begin 2024 nog een serie repetities plaatsvinden; wanneer die precies zijn volgt nog.

Voor ouders

Dit project is bedoeld om kinderen een kans te bieden iets te doen wat ze anders misschien niet zo gauw zouden doen. Dus ook als je kind nog nog helemaal geen ervaring heeft is het welkom. We maken het laagdrempelig en gaan gaandeweg kijken wat het best bij ze past. Misschien zingen ze vooral graag. Of willen ze liever toneelspelen. Of helemaal niet op het toneel en zijn ze vooral goed in het nadenken over wat er op het toneel moet staan.

Wat we ook van belang vinden is "samen". Ze gaan samen een voorstelling bouwen, waar ze samen trots op zijn. En we laten ze vertellen over dingen die zij belangrijk vinden in een stad en maken ze zo bewust van wat erbij komt kijken als je met elkaar samenleeft.

Door wie?

Het project is een samenwerking tussen de Limburgse Koorschool en Opera Zuid. Er is een team van ervaren professionals, zowel op hun vakgebied als in het werken met kinderen, die het project begeleidt:

  • Eva Custers (regie)
  • Claudia Franzen (zang)
  • Lobke Houkes (vormgeving)

De theatervoorstelling zal worden begeleid door blazersensemble Zuiderwind.

De voorstelling is gebaseerd op enkele liedjes van de componist Hindemith, die gezongen zullen worden door het kinderkoor van de Limburgse Koorschool.

Wat kost het?

We willen niet dat geld je deelname in de weg staat. Vandaar dat er een vrijwillige bijdrage is. Enkele tientjes of meer? Heel fijn. Niks? Even goede vrienden. Over hoe een bijdrage te geven krijg je later nog bericht.

Er is vaak meer interesse voor onze projecten dan we plek hebben, dus wacht niet te lang met aanmelding!