TOVERFLUIT

In het kort

Hou je van zingen of toneel spelen? Of wil je dat gewoon eens proberen? Dan kan je mee doen aan “De Toverfluit”. Je krijgt workshops van professionele docenten en in 3 dagen zetten we samen een voorstelling in elkaar, afgeleid van de beroemde opera “Die Zauberflöte”. Op de derde dag gaan we die uitvoeren in het huistheater van Opera Zuid.

Data: 29, 30, 31 oktober
Tijden: 10-16 uur
Kosten: 15,- (incl. lunch)
Leeftijden: ca 7-18 jaar
Niveau: elk niveau welkom
Locatie: Beek (29/30 oktober), Maastricht (31 oktober)

Gedetailleerde informatie krijg je na aanmelding

De Toverfluit

Aan het einde van de herfstvakantie kun je meedoen aan een driedaagse workshop ‘zang en toneel’ onder leiding van professionele docenten van de Limburgse Koorschool en speel je op dag 3 samen met de andere deelnemers in een uitvoering van “De Toverfluit”, afgeleid van de opera “Die Zauberflöte” van Mozart. De eerste 2 dagen zijn in Beek en de derde dag is bij Opera Zuid in Maastricht met een podium zo groot als in een echt theater.

Misschien doe je zoiets voor het eerst. Of misschien heb je al veel ervaring. Dat maakt niet uit. De docenten Marleen Everink en Claudia Franzen houden daar rekening mee. En het ene kind een wil misschien meer toneel spelen en het andere meer zingen. Of zelfs een solo. Dat kan allemaal.

Elke workshopdag bevat theater- en zangoefeningen. Hierin krijg je van alles geleerd om uiteindelijk de opera te kunnen spelen en zingen en te durven op het podium te staan. We gebruiken het oorspronkelijke verhaal van Die Zauberflöte (van Schikaneder) en enkele bekende stukken uit de opera en zullen dit, vertaald naar het Nederlands, zo goed mogelijk aan het publiek laat horen en zien. Je leert improviseren en op elkaar inspelen. Ook je eigen inbreng is bij onze aanpak altijd belangrijk. En daarnaast gaan we met elkaar een ‘klein operahuis’ vormen, waarmee je een beeld krijgt wat er bij een productie allemaal komt kijken.